Facebook dhe Google viktima të një mashtrimi 100 milion dollarësh

Facebook dhe Google viktima të një mashtrimi 100 milion dollarësh

Google dhe Facebook kanë rë pre e një mashtrimi i cili u ka kushtuar 100 milion dollar. Gjatë muajit Mars u raportua se një burrë nga Lituania u arrestua për mashtrimin e dy kompanive Amerikane, emri i të cilave nuk u bë i ditur atëherë.

Më 27 Prill, Fortune raportoi se dy viktimat kishin keqnë Facebook dhe Google. I akuzuari Evaldas Rimasauskas, u identifikua si një prodhues aziatik duke mashtruar kompanitë përgjatë periudhës 2013-2015.

Punonjësit e dy kompanive pranuan e-mail të cilat përmbanin metoda peshkimi pre se të cilës ranë punonjësit duke realizuar transkaksione multi milionëshe. As Facebook dhe as Google nuk kanë reaguar ndaj këtij raporti. /PCWorld