fbpx

Fajësohet kompania Youtube – lidh zjarrin e Notre Dame me sulmet terroriste të 11 shtatorit

Fajësohet kompania Youtube – lidh zjarrin e Notre Dame me sulmet terroriste të 11 shtatorit

Një tipar i YouTube për të luftuar keqinformimin lidhi sulmin e Notre Dame me sulmin terrorist të 11 shtatorit në Amerikë, shkruan Insajderi.

Kompania u fajësua për këtë gabim të madh që e bëri algoritmi i tij.

Një etiketë me një paragraf të nxjerrë nga Encyclopedia Britannica siguroi një sfond për sulmet terroriste të 11 shtatorit të vitit 2001 nën fluturimet e shumta të zjarrit.

Zjarri shpërtheu në Paris të hënën në mbrëmje.

Shkaku aktualisht është i panjohur.

Videot dhe fotografitë e flakëve filluan të shfaqen në mediet sociale.

Në një deklaratë për CNN Business, një zëdhënës i YouTube tha se ishte i vetëdijshëm dhe ishin duke  e shqyrtuar çështjen.

“Këto panele janë shkaktuar në mënyrë algoritme dhe sistemet tona ndonjëherë bëjnë thirrje të gabuara. Ne po i çaktivizojmë këto panele për rrjedhat e drejtpërdrejta të lidhura me zjarrin”, tha zëdhënësi.

YouTube tha se lansoi panelet e informacionit vitin e kaluar me lidhje me burime të palës së tretë, të tilla si Encyclopedia Britannica dhe Wikipedia, për tema që i nënshtrohen keqinformimit.

YouTube në vitin 2018 ka hapur funksionin e kontrollit të fakteve në një përpjekje për të ndihmuar në trajtimin e keqinformimit./Insajderi.com