Falet Kurban Bajrami

Falet Kurban Bajrami

Nëpër të gjitha xhamitë e Kosovës është falur Kurban Bajrami.

Kjo është një festë në fenë islame përfaqëson solidarizim dhe përkrahje sociale.

Përpos therjes së kurbanëve dhe shpërndarje së mishit me të tjerët, në këtë kohë është duke ndodhur edhe rituali në Meke ( haxhi, si njëra nga pesë shtyllat e Islamit).

Sipas praktikave fetare, gjatë kësaj feste është e rekomandueshme që të vizitohen të afërmit.

Historia e kurbanit daton që nga profeti Ibrahim, i cili sipas doktrinës islame kishe pranuar ta sakrifikonte birin e tij profetin Ismail, për ta ploësuar një kërkesë të Zotit.

Gjithmonë sipas fesë, Zoti nuk e kishe lejuar këtë, i kishte dërguar kafshën për ta prerë – në formë mirëjohje për vullnetin e tij.

Kujtojmë se gjatë kësaj feste nuk do të ketë kufizime shtesë anti-COVID.

Vitin e kaluar nuk janë falur bajramet në xhami shkak i kufizimeve kundër Coronavirusit. /Insajderi.com