Fëmija shqiptar në kampin e ISIS, babai ngre alarmin: Alvini është zhdukur

Fëmija shqiptar në kampin e ISIS, babai ngre alarmin: Alvini është zhdukur

Alvin Berisha, 11-vjeçari nga Shqipëria, ka humbur të gjitha gjurmët nga kampi i ‘Al-hol’ në Siri. Lajmin e ka bërë me dije për ABC News, babai i tij Afrimi i cili u shpreh  se djali nuk gjendet më në kamp pas reportazhit të transmetuar ditën e djeshme.

Afrim Berisha bëri me dije se do të niset menjëherë në Siri për të kërkuar të birin. Pas emisionit, atij i ishte ofruar ndihmë por më pas ishte njoftuar se i biri nuk ndodhej më në kamp.

Rasti i Alvin Berishës u bë i njohur për publikun shqiptar nga reportazhi që kishe përgatitet për të emisioni investigativ italian “Le Iene”.

Alvini është 11-vjeçari shqiptar që ka mbetur peng në kampet e Sirisë. Para 5 vitesh nëna e Alvinit, rrëmbeu djalin dhe shkoi drejt Sirisë për t’u bashkuar me ISIS.

Afrim Berisha, babai i tij ka pesë vite që e kërkon dhe nëpërmjet emisionit “Le Iene”, e gjeti të birin në Siri.

Berisha nuk mundi ta marrë të djalin me vete në Itali, pasi sipas autoriteve se meqënëse Alvin nuk ka dokumenta italiane vetëm një delegacion shqiptar mund ta nxjerrë të voglin nga kampi sirian dhe ta kthejë pranë të atit, në Itali.