Fermerët derdhin qumësht në rrugë – bllokohet rrethi i “Dragodanit”

Fermerët derdhin qumësht në rrugë – bllokohet rrethi i “Dragodanit”

Përfaqësuesit e fermerëve të qumështit kanë bllokuar rrugën te rrethi “Dragodan” në Prishtinë.

Kjo po bëhet si shenjë pakënaqësie meqë përfaqësuesit e fermerëve të qumështit nuk u lejuan që të parakalojnë nga rruga “Garibaldi” rreth Katedrales, tek Mensa e Studentëve e në fund për t’u ndalur te Qeveria e Kosovës.

Meqë këta përfaqësues të fermerëve nuk u lejuan që të shkojnë te Qeveria e Kosovës, protestuesit kanë derdhur qumështin aty.

Policia e Kosovës ka thënë se kjo protestë nuk është lejuar të mbahet dhe ka lutur protestuesit që të shpërndahen.

Mirëpo, organizatori i kësaj proteste Ramadan Mema, ka thënë se protestuesit nuk janë thirrur por kanë dalur vetë dhe se nuk ka të drejtë askush t’i pengojë.

Protesta e sotme vie për shkak pakënaqësive dhe injorimit të kërkesave të tyre për largimin e produkteve me vaj palme. /Insajderi.com