Flet Adem Jashari, krenar që mban emrin e gjyshit

27.11.2017 09:25
Flet Adem Jashari, krenar që mban emrin e gjyshit

Falë luftës së gjyshit, komandantit legjendar të UÇK-së, familjarëve të tij dhe shumë shqiptarëve të tjerë Kosova është çliruar përfundimisht nga Serbia.

Por nipi i Adem Jasharit, Adem Jashari i riu, bën plane që të studiojë në Fakultetin e Arteve, përkatësisht dizajnin grafik.

I ulur në krye të odës, Adem Jashari tregon rëndësinë e Festës së 28 Nëntorit për familjen e tij në veçanti dhe për shqiptarët në përgjithësi.

Kjo festë njëherësh shënon ditëlindjen e gjyshit të tij, komandantit legjendar të UÇK-së, Adem Jashari, si dhe daljen e parë publike të kësaj ushtrie.

Ai tashmë është rritur e shkon në shkollë të mesme në gjimnazin “Hamëz Jashari” dhe thotë se me krenari e bart emrin e gjyshit.

Ai ka thënë se e gjithë familja është krenare me paraardhësit e tyre.

“Pa dyshim ndihem shumë krenar dhe me përgjegjësi shumë të madhe e barti këtë emër, emrin e gjyshit tim Adem Jasharit. Sipas tregimeve të familjarëve, ne të gjithë pasardhësit, ne që mbajmë emrat e tyre ndihemi krenarë ta bartim këtë emër sa më me përgjegjësi, të mësojmë, të shkollohemi dhe amanetin e të parëve ta çojmë në vend”, ka thënë ai në një rrëfim për Zërin.