Flet kosovari që u infektua me variantin e ri të Coronavirusit

Flet kosovari që u infektua me variantin e ri të Coronavirusit

Britania e Madhe është në mesin e vendeve të cilat janë prekur nga variant i ri i COVID-19. Infektimit me këtë virus nuk i kanë shpëtuar as shqiptarët që jetojnë atje.

Një Kosovar që jeton në atë shtet ka ndarë përvojën e tij më sëmundjen e Coronavirusit me variantin e ri.

“Infektimin me variantin e ri të COVID-19 e kam përjetuar shumë keq. Kam pasur humbje të vetëdijes dhe gjakderdhje të mëdha. Me pak fjalë ambulanca më ka ardhur tri herë dhe dy herë jam shtruar në spital. Mirëpo ajo që kam parë në spital ka qenë e tmerrshme. I lus bashkëkombësit e mi që të kenë kujdes dhe të mos e injorojnë këtë gjë sepse është diçka shumë e rrezikshme”, deklaroi Mithat Ibrahimi.

Ibrahimi thotë se përjetimi i sëmundjes ka zgjatur shumë dhe simptomat kanë qenë shumë të mëdha.

Ai ka treguar edhe gjendjen e Londrës në këtë situatë të pazakonshme.

“Londra është një qytet që ka rreth 10 milionë banorë, por tash rrugët janë të zbrazura. Është një tmerr të shohësh rrugët e Londrës kur kemi parasysh se ka qenë ndër qytetet me më së shumti qarkullim në Evropë”.

Rreth 30 mostra nga Kosova janë dërguar për testim në Gjermani për të parë nëse varianti i ri i COVID-19 është prezentë edhe në vendin tonë./Insajderi.com