Fshirja e adresave të shqiptarëve në Luginë, Cakaj takohet me Kamberin

Fshirja e adresave të shqiptarëve në Luginë, Cakaj takohet me Kamberin

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Gent Cakaj, ka zhvilluar një takim me deputetin shqiptar në Parlamentin serb, Shaip Kamberi, njofton Insajderi.

Sipas Cakajt, në këtë takim është biseduar për ndërmarrjen e disa veprimeve shtesë për rritjen e ndjeshmërisë ndërkombëtare lidhur me procesin e fshirjes së adresave të shqiptarëve në Luginën e Preshevës.

“Edhe një takim shumë i dobishëm me një prej përfaqësuesve të dalluar politikë të Luginës së Preshevës, Shaip Kamberi. Biseduam edhe për ndërmarrjen e disa veprimeve shtesë për rritjen e ndjeshmërisë ndërkombëtare lidhur me procesin e fshirjes së adresave të shqiptarëve në Luginën e Preshevës. Po ashtu shprehëm shqetësimin e thellë për një numër procesesh gjyqësore ndaj shqiptarëve, vetëm e vetëm për shkak të përdorimit të hapur të simboleve kombëtare”, tha Cakaj.

“Shihemi së shpejti me disa projekte konkrete në mbështetje të Luginës së Preshevës”, u shpreh ai. /Insajderi.com