Gent Cakaj dhe Meliza Haradinaj – Stublla i dërgojnë letër Kompanisë Apple

Gent Cakaj dhe Meliza Haradinaj – Stublla i dërgojnë  letër Kompanisë Apple

Ministri i jashtëm i Shqipërisë, Gent Cakaj, dhe ministrja e jashtme e Kosovës, Meliza Haradinaj – Stublla, i janë  drejtuar me një  letër drejtorit të  Kompanisë Apple, Tim Cook, për ta kërkuar që  kompania në  fjalë  ti paraqesë  kufijtë  e saktë  Kosovës në  aplikacionet e Apple, njofton Insajderi.

Kë të  iniciativë  të  dy ministrave Cakaj dhe Haradinaj – Stublla, e ka bërë  të  ditur vetë  ministri Cakaj në  profilin e tij në  Facebbok.

Në  njoftimin e tij më  pas thuhet se Republika e Kosovës është  shtet i njohur me sovranitetin e saj të  plotë, dhe si rrjedhojë  presim që  Apple ta inkuadrojë  Kosovë n me kufijtë  e saj brenda shërbimeve të  saj.

Në  fund, Cakaj, ka ritheksuar rolin dhe mbështetjen e vazhdueshme të  Shqipërisë  në  proceset integruese të  saj./Insajderi.com