Gërxhaliu rrëfen se si iu vra babai dhe familjarët nga forcat serbe

Gërxhaliu rrëfen se si iu vra babai dhe familjarët nga forcat serbe

Ekonomisti, Safet Gërxhaliu, ka rrëfyer se si forcat serbe ia kishin vrarë babanë në Masakrën e Studimes, shkruan Insajderi.

Ai ka thënë së gjatë kësaj masakre janë vrarë tetë vajza të familjes Gërguri, të cilat ishin duke shërbyer bukë.

“Më datën 2 maj ka qenë një ndër masakrat më të mëdha në Kosovë ku janë ekzekutuar 128 shqiptarë. Më datën 8 maj të vitit ‘99 po ashtu janë ekzekutuar tetë vajza të familjes Gërguri duke shërbye bukë për ushtarët, dhe me 31 maj është kjo tragjedi që sot e kujtojmë”, ka thënë Gërxhaliu në Info Magazine të Klan Kosovës.

Gërxhaliu më tej ka treguar se forcat serbe kishin zbarkuar në orën shtatë të mëngjesit në fshat dhe kishin hyrë në shtëpinë e Selatin Gerxhaliut.

“Ka qenë një ditë e zymtë, një ditë që është mendu se e keqja ka ka kalu nga fshati dhe janë kthy nëpër familjet e veta dhe të nesërmen në mëngjes në ora shtatë kanaë ardhur forcat e armatosura serbe që kanë kanë hyrën në shtëpinë e Selatin Gërxhaliut”, ka shtuar ai.

Gërxhaliu tregon edhe se si babai i tij kishte përfunduar i vrarë nga serbët pasi kishe vajtur në ndihmë të familjes së Selatinit.

“Në shtëpinë në të cilën ka qenë Selatini me nanën me shoqen e vet, me grun e vllaut dhe kanë qenë fëmijët e tjerët të cilët nga brima si duket e kanë provoku babën tem që të shkojë dhe t’iu ndihmojë dhe në prani të babës, në prani të Selatinit, dhe në prani të djalit të madh të Selatin Shabanit i kanë ekzekutuar gratë dhe fminë.Masandej këta tre janë marrë peng dhe janë dërguar 700 metra mbi shtëpi dhe janë ekzekutu dhe diku të nesërmen në ora 10:00 jemi lajmëru për të shku për t’i marrë kufomat”, ka thënë më tëj Gërxhaliu./Insajderi.com