Gërxhaliu: Së shpejti nisin gërmimet në tri lokacione të Kosovës

Gërxhaliu: Së shpejti nisin gërmimet në tri lokacione të Kosovës

Së shpejti do të fillojnë gërmimet në tri lokacione në Kosovë për gjetjen e kufomave të personave të vrarë gjatë luftës së fundit, transmeton Insajderi.

Kështu ka bërë të ditur drejtori i Institutit të Mjekësisë Ligjore, Arsim Gërxhaliu, i cili ka thënë se do të ketë gërmime edhe në Shtaval.

“Por atë që kemi në planifikim, kemi për momentin tri lokacione në Kosovë për të cilat jemi në koordinim t’i hyjmë punës në lokacion dhe normal që pas Kizhevakut planifikojmë t’i qasemi edhe Shtavalit shpresoj që ndërkohë do të përpunohet edhe ndonjë vendodhje tjetër, ne nuk do të ndalemi derisa të kryejmë në përpikëri punën dhe gërmimet e nevojshme”, është shprehur ai për EO.

Tutje, Gërxhaliu ka treguar se sa është i nevojshëm kontakti me Prokurorinë dhe Policinë për këtë Institut.

“Për fat të mirë ne që dy vite e kemi Prokurorinë dhe Policinë për krime lufte me të cilët jemi në kontakt të vazhdueshëm dhe normal që gjërat të cilat duhet të investigohen janë në fazën e investigimit, deri sa ne t’i qasemi një lokacioni”./Insajderi.com