Gjatë dhjetorit mund të lëvizni falas në trafikun urban

Gjatë dhjetorit mund të lëvizni falas në trafikun urban

Gjatë muajit dhjetor mund të lëvizni falas në trafikun urban, njofton Insajderi.

Këtë e ka kumtuar kryetari i Prishtinës Shpend Ahmeti përmes një postimi në Facebook.

“Prej dhjetorit fillon të rritet ndotja e cila i ka disa shkaqe. Çdo vit e potencojmë se për njërën pjesë nuk mund të bëjmë asgjë e ajo është pozita gjeografike si dhe aspektet klimatike të Prishtinës. Por janë dy arsye të tjera të cilat lirojnë më shumë grimca e që pastaj për shkak të klimes mbesin më afër tokës”, ka shkruar Ahmeti ndërsa ka përmendur shkaqet e vendimit.

“Prandaj, kemi vendosur që muajin dhjetor i gjithë Transporti Publik në Prishtinë të jetë falas. Kjo do të na kushtojë një pjesë të buxhetit por mendojmë se ja vlen. Një anë e mirë e Covidit janë maskat që do të na mbrojnë edhe më shumë nga maskat. Ndërsa apeli kryesor është i mos përdorimit të panevojshëm të veturave”, ka vazhduar kryetari Prishtinës. /Insajderi.com

Postimi i plotë: