Gjykimi ndaj katër aktivistëve të Vetëvendosjes nis sot

Gjykimi ndaj katër aktivistëve të Vetëvendosjes nis sot

Pritet të mbahet sot seanca e shqyrtimit kryesor për aktivistët e Lëvizjes Vetëvendosje të cilët akuzohen për terrorizëm.

Avokati i tyre Tomë Gashi ka bërë të ditur se sot në orën 9.00 fillon gjykimi ndaj katër aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje, të dyshuar për sulmin ndaj ndërtesës së Kuvendit të Kosovës.

“Gjykata Themelore në Prishtinë ka caktuar shqyrtimin kryesor për katër aktivistët e Lëvizjes Vetëvendosje, Frashër Krasniqi, Adea Batusha, Atdhe Arifi dhe Egzon Haliti për datën 22 gusht 2017”, ka njoftuar Gashi.

Ai ka thënë se këta janë akuzuar pa asnjë provë kredibile, kinse për rastin e sulmit të ndërtesës së Kuvendit të Kosovës.

Sipas tij, akuzat ndaj aktivistëve të VV-së, janë inskenim, dhe se kjo është vërtetuar me zgjedhjen e Frashër Krasniqit deputet në Kuvendin e Kosovës.