Google ndalon punëtorët që të përdorin aplikacionin Zoom

Google ndalon punëtorët që të përdorin aplikacionin Zoom

Vendimi u mor për shkak të shqetësimeve të sigurisë dhe intimitetit në lidhje me mënyrën e funksionimit të aplikacionit, shkruan Independent.

Ndërsa është rritur në popullaritet që kur njerëzit filluan të punojnë dhe të studiojnë nga shtëpia nën mbyllje të koronavirusit, kanë sjellë një kontroll të shtuar për shumë dështime të sigurisë dhe intimitetit të aplikacionit.

Dhe Google u tha punëtorëve që nuk do të përdorin aplikacionin në kompjuterët e tyre sepse është i pasigurt. Stafi do të jetë akoma në gjendje të hyjë në aplikacion përmes telefonave, tha Google, por nuk do të jetë në gjendje ta instalojë aplikacionin në kompjuterët e tyre.

Google ka versionin e vet të Zoom, në formën e Google Meet. Por tij aplikacioni i mungojnë disa nga veçoritë që e bëjnë Zoom më të lehtë për t’u përdorur.

Zoom është kritikuar për rrjedhjen e informacionit të përdoruesve të saj, duke e bërë atë relativisht të lehtë për njerëzit të përfshihen në “zoombombing” dhe përplasje në takime.