Haradinaj: Bllokimi i Kosovës prodhon bashkim me Shqipërinë

Haradinaj: Bllokimi i Kosovës prodhon bashkim me Shqipërinë

Kandidati për president të Kosovës, Ramush Haradinaj, ka deklaruar se bllokimi i Kosovës do të bashkimin me Shqipërinë.

Ai në Euronews tha se Kosova nuk anëtarësohet në NATO, atëherë duhet të mbështetet referendum.

“Nëse Kosova nuk është në dyer të NATO-s, të na bashkohen të gjithë për referendum, për union me Shqipërinë. Të krijojmë një momentum të ri, të jetojmë më të konsoliduar si në planin e jashtëm dhe të brendshëm”, tha Haradinaj.

Ai shtoi se duhet njohja e Kosovës nga Serbia për të pasur stabilitet.

“Tash është koha për njohje. Që të kemi një zgjidhje në raportet Kosovë Serbi në kufijtë ekzistues”, tha Haradinaj. /Insajderi.com