Haradinaj flet rreth përfshirjes së Serbisë në zgjedhjet në Kosovë

Haradinaj flet rreth përfshirjes së Serbisë në zgjedhjet në Kosovë

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj nëpërmjet rrjetit social Facebook, ka deklaruar se Qeveria e Kosovës e dënon fuqishëm aktin e ndërhyrjes së institucioneve të Serbisë në fushatën zgjedhore për zgjedhjet lokale në Kosovë.

“Aktet e tilla, bien ndesh me parimin e fqinjësisë së mirë, dhe cenojnë në mënyrë thelbësore qëllimin e normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet dy shteteve”.

“Mirë integrimi i serbëve të Kosovës është interes reciprok, dhe çdo përpjekje për të dëmtuar këtë qëllim do të konsiderohet si mosrespektim i vullnetit politik të tyre. Serbët e Kosovës kanë të drejtë të zgjedhin, dhe zgjedhja e përfaqësuesve të tyre, pa ndërhyrje, do të respektohet nga autoritetet e Republikës së Kosovës”, shkruan Haradinaj.

 

.