Haradinaj: Gjermania e bashkuar u bë shembull i lirisë e demokracisë

Haradinaj: Gjermania e bashkuar u bë shembull i lirisë e demokracisë

Kryeministri në detyrë Ramush Haradinaj në 30 vjetorin e rënies së Murit të Berlinit, ka thënë se Gjermania e bashkuar u bë shembull i lirisë e demokracisë dhe misioni i saj për paqe, siguri e stabilitet në botë, ishte dhe vazhdon të jetë thelbësor.

“Sot, 30 vjet më parë, në një moment historik, populli gjerman rrëzoi Murin e Berlinit që ndau Gjermaninë në dysh, dhe kontribuoi në fillimin e një ndryshimi të vlerave. Gjermania e bashkuar u bë shembull i lirisë e demokracisë dhe misioni i saj për paqe, siguri e stabilitet në botë, ishte dhe vazhdon të jetë thelbësor”, ka shkruar ai në Facebook