“Me Kinën kemi raporte më të mira sesa me Bosnjën”

“Me Kinën kemi raporte më të mira sesa me Bosnjën”

Nëse njerëzit mendojnë se me mos-njohjen e pavarësisë sonë humb vetëm Kosova, mashtrohen thellë.

Kështu ka thënë kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, për mediumin boshnjak “Avaz”, ndërsa ka thënë se ata që mendojnë kështu vijnë nga rrugë të gabuara, që nuk e kuptojnë se ku jemi, por edhe ku po shkojmë.

Ndërkaq, duke kritikuar qasjen e Bosnjës ndaj shtetësisë së Kosovës, Haradinaj ka thënë se vendi ynë ka marrëdhënie më të mira me Kinën se me Bosnjës fqinje.

“Shikoni, njerëzit tanë udhëtojnë në Kinë, kinezët njohin pasaportën tonë, madje kanë edhe konsullatën e tyre këtu (në Prishtinë). Dhe, nëse e shohim kështu, Kosova ka raporte më të mira me Kinën e largët sesa me Bosnje e Hercegovinën fqinje”, tha kryeministri i Kosovës, transmeton Koha.net.

Shton se Serbia nuk e ka kohën e dynjasë për të marrë vendimin e njohjes së realitetit që Kosova është shtet evropian i pavarur, i orientuar kah Bashkimi Evropian dhe NATO-ja.

Haradinaj është shprehur i gatshëm që të vizitojë zyrtarisht Sarajevën.