Haradinaj: Nuk ka shkëmbime të territoreve të cilat çojnë në luftëra të reja

Haradinaj: Nuk ka shkëmbime të territoreve të cilat çojnë në luftëra të reja

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka shprehur edhe njëherë qëndrimin e tij kundër shkëmbimit të territoreve si pjesë e marrëveshjes përfundimtare në dialogun me Serbinë.

Ai gjatë takimit me një delegacion nga North Atlantic, të prirë nga zëvendës presidenti ekzekutiv Damon Wilson, tha se Kosova po ashtu ka bashkëpunim me SHBA-në, në të gjitha fushat e sigurisë,  e po ashtu edhe marrëdhënie ekonomike.

Sa i përket dialogut me Serbinë, kryeministri Haradinaj theksoi se Kosova e do paqen por edhe një marrëveshje përfundimtare, në mënyrë të drejt, ligjore dhe se nuk ka shkëmbime të territoreve të cilat çojnë në luftëra të reja dhe zgjojnë tensione në të gjithë rajonin.

“Ne jemi të gatshëm të bëjmë një marrëveshje finale, ligjërisht të obligueshme, në kufijtë ekzistues dhe të mos kemi parakushte”, tha Haradinaj.

Me këtë rast, kryeministri Haradinaj duke kujtuar raportet me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, tha se Amerika është marrëdhënia më e rëndësishme e Kosovës.

“Jam i nderuar që sot ju kemi për vizitë në Kosovë. Ne jemi përgjithmonë mirënjohës dhe në linjë me Amerikën dhe shërbejmë si aleati dhe miku më i madh i Amerikës në Ballkan”, tha kryeministri Haradinaj, duke shtuar se Kosova ndan botëkuptimin e Amerikës në të gjitha çështjet kryesore.

Kryeministri Haradinaj i njoftoi delegacionin me të arriturat e vendit në fushën e sundimit të rendit dhe ligjit, reformave të përgjithshme dhe progresin në fuqizimin e ekonomisë së vendit.

Nga ana e tij, zv.presidenti ekzekutiv Damon Wilson e falënderoi kryeministrin Haradinaj për pritjen e sotme duke shprehur gatishmërinë se SHBA-ja do të jetë gjithmonë partnere e fuqishme e Kosovën në procese jetike të vendit.