Haradinaj paralajmëron ankesë në Supreme: PZAP-ja shkeli vendimin e Kushtetueses

Haradinaj paralajmëron ankesë në Supreme: PZAP-ja shkeli vendimin e Kushtetueses

Kryetari i Aleancës për Ardhmëri të Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se vendimi i sotëm i Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa tregon se ky panel ka shkelur në mënyrë flagrante vendimin e Gjykatës Kushtetuese, transmeton Insajderi.

Lidhur me moscertifikimin e listës së kandidatëve për deputetë nga ky subjekt, Haradinaj ka njoftuar se do t’i drejtohen Gjykatës Supreme.

“Me gjithë përkushtimin e Aleancës që të respektojë procesin e certifikimit të kandidatëve, sot jam i shqetësuar me shpërfilljen e skajshme, që PZAP i ka bërë fakteve në rastin e Dr. Shemsedin Dreshajt. Vërejtja gjyqësore që Dr. Dreshaj ka marrë para 3 viteve është konsumuar me 16.01.2021 përderisa afati i dorëzimit të listave është përmbyllur me 18.01.2021 dhe KQZ morri vendim që afati 3 vjeçar të përcaktohet me datë të certifikimit”, ka thënë ai.

“Megjithë konsumimit tre vjeçar të përcaktuar me Vendimin e Gjykatës Kushtetuese, dhe Vendimit të KQZ-së për lidhjen e afatit me certifikim, PZAP ka shkelur në mënyrë flagrante Vendimin e Kushtetueses, Vendimin e KQZ-së dhe të drejtën themelore për kandidim. Aleanca do t’i drejtohet Supremes për rastin e Dr. Dreshaj dhe mbesim me besim të plotë që ky vendim i padrejtë i PZAP do të hidhet poshtë”.

“Tendencat për qasje selektive edhe kur respektohen institucionet siç ndodhi sot me zëvendësimin e tre kandidatëve që bëri Aleanca, shpërfaq një orkestrim për dëmtim të demokracisë dhe sundimit të ligjit”, thotë tutje Haradinaj. /Insajderi.com