Haxhiu kërkon rishqyrtimin e tarifave të përmbaruesve

Haxhiu kërkon rishqyrtimin e tarifave të përmbaruesve

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, është takuar me kryetarin e Odës së Përmbaruesve Privatë të Kosovës, Arben Gashi, nga i cili ka kërkuar rishqyrtimin e tarifave përmbarimore, njofton Insajderi.

Në takim, ata kanë diskutuar për sfidat dhe realizimin e disa objektivave për OPK-në, me ç ‘rast është theksuar se bashkëpunimi me MD-në dhe institucionet tjera relevante mbetet tejet me rëndësi.

“Me theks të veçantë, gjatë këtij takimi u diskutua për ndryshimet e nevojshme ligjore si dhe mundësinë për të bërë një analizë të mirëfilltë financiare lidhur me përmbarimin. Konkretisht është diskutuar nevoja për ndryshimin e ligjit për procedurën përmbarimore si dhe nevojën për rishqyrtimin e tarifave të përmbaruesve për të cilat Ministrja tha se konsiderohen më të lartat në rajon dhe se duhet të ulen”, thuhet në njoftimin për media të MD-së.

Ministrja në takim ka theksuar se mbetet e përkushtuar për të ofruar mbështetjen e nevojshme në forcimin e mbikëqyrjes së profesioneve të lira në përgjithësi, duke fuqizuar edhe rolin e Ministrisë dhe departamentit përkatës në këtë drejtim dhe po ashtu për angazhimin dhe ofrimin e shërbimeve cilësore dhe transparente për qytetarët e vendit./Insajderi.com