Haxhiu: Vitia u ikte pyetjeve

Haxhiu: Vitia u ikte pyetjeve

Deputeti i PDK-së, Bekim Haxhiu, ka thënë se ish ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, i ka ikur përgjegjësisë gjatë raportimit në Komisionin Hetimor Parlamentar për Menaxhimin e Pandemisë, njofton Insajderi.

Nw emisioni Special Haxhiu ka thwnw se “Ish ministri Vitia si person përgjegjës gjatë asaj periudhe kohore u ikte pyetjeve që kishin të bënin direkt me kontratat që i ka  nënshkruar gjatë kohës së pandemisë që dyshohen se kanë qenë abuzive”.

“Një kompani që e ka qenë e afërt me Lëvizjen Vetëvendosje në kontratën 6 milionëshe që është nënshkruar, mbi tre milionë i ka përfituar ajo kompani me dy punëtorë dhe kapital një mijë euro. Gjysmën e buxhetit për pandemi e ka marrë një komani e afërt me LVV”.

Tutje Haxhiu është shprehur se Arben Vitia në shumë prej pyetjeve të bëra sot është përgjigjur me “S’di”.

“Ai kishte qenë veç për konferenca sepse punët tjera nuk po i ditke. Është përgjigjur disa herë me “s’di, s’di, s’di. Përgjegjësinë e bartte tek të tjerët jo tek firma e tij. E tëra është e kurdisur dhe koordinuar dhe përfundimi është zhvatja e milionave”.

Haxhiu ka thënë se deputetët e Vetëvendosjes në këtë komision shpesh ndërhyjnë me qëllim që ta pengojnë punën aty./Insajderi.com