Holandezi që do kalojë 300 kilometra me karrocë për t’i ndihmuar kosovarëve

Holandezi që do kalojë 300 kilometra me karrocë për t’i ndihmuar kosovarëve

Holandezi me aftësi të kufizuara Christian Mensinga do të kalojë rreth 300 kilometra vetëm me karrocën e tij, për qëllime bamirësie. Fitimet nga kjo ngasje me karrocë e tij, do të shkojnë për familjet në nevojë në Kosovë.

Kjo ecje me karrocë e Mensingas do të nis në muajin maj dhe do të jetë ecja e tij e 17-të në mision humanitar dhe do të sponsorizohet nga fondacioni “Stichting de Brug” (Fondacioni Ura).

“Çdo shumë e mbledhur do të jetë investim për ndihmë të dhënë familjeve të ndryshme, të vejave dhe jetimëve në Kosovë”, shkruan gazeta holandeze Arnhemse Koerier.

Siç shkruan Arnhemse Koerier, paratë e mbledhura nga Mensinga do të shkojnë në zonën e Gjakovës.

Zona industriale e Gjakovës ka mbi 20 vjet që është shkatërruar me shkatërrimin e ish-Jugosllavisë. Si rezultat është një nivel i lartë i papunësisë në këtë pjesë, raporton Insajderi.

Fondacioni “Stichting de Brug” ka sjellë ndihmë shtesë në këto anë, të tilla si ndihma në fondet e shkollave dhe kostot e ngrohjes, ofrimi i barërave për të moshuarit dhe sigurimi i miellit për bukë.

Holandezi deri tani ka bërë 16 ngasje të sponzorizuara në Holandë me karrocën e tij. Ngasja e tij e shtatëmbëdhjetë do të fillojë në qendër në Hagë më 12 maj në ora 10:00.

Këto janë vendet në listën e tij: Boskoop, Woerden, Utrecht, Leersum, Ede, Arnhem, Vorden dhe Haaksbergen.

Destinacioni final është në Endchede, ku Christiaani do të përfundojë të mërkurën më 24 maj. Në total ai do të kalojë rreth treqind kilometra. /Insajderi.com