Hoti pas dorëheqjes së Thaçit: Nuk ka vakum institucional, kushtetuta e garanton tranzicionin

Hoti pas dorëheqjes së Thaçit: Nuk ka vakum institucional, kushtetuta e garanton tranzicionin

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka reaguar edhe njëherë pas situatës së krijuar në vend.

Hashim Thaçit Kadri Veselit iu konfirmuan aktakuzat. Thaçi dha dorëheqje duke thënë se dëshiron ta ruajë integritetin e Thaçit.

Por, për Hotin kjo dorëheqje nuk krijon vakum institucional, pasi Kushtetuta e garanton tranzicionin.

“Qeveria e Republikës së Kosovës vlerëson se në situatën e re të krijuar pas dorëheqjes së Presidentit të Republikës, z. Hashim Thaçi, kushtetuta dhe ligjet në fuqi garantojnë tranzicion të qartë të ushtrimit të përgjegjësive pa krijuar vakum institucional”, tha Hoti. /Insajderi.com