"Rregulla ndryshe"

Hungaria nuk i zbaton rregullat e BE-së për hapje të kufijve

Kryemniistri i Hungarisë, Viktor Orban, nuk i zabton rregullat e BE për hapje të kufijve. Veprimin e arsyeton me rrezikin e përhapjes së Covid-19.

Hungaria nuk i zbaton rregullat e BE-së për hapje të kufijve

Hungaria ka vendosur që rekomandimet e BE-së për hapje kufijsh të mos i reaspektojë. Kryemnisitri hungarez Viktor Orban thotë se kjo mund të shkaktojë rrezik të shpërthimit të një vale tjetër të Covid-19, njofton Insajderi.

“Ne, aktualisht, nuk mund të zbatojmë kërkesën e BE-së për të lejuar hyrjen e qytetarëve jo të BE-së, me përjashtim të Serbisë. Por, heqja e kufizimeve të udhëtimit për më shumë vende jashtë BE-së do të shkonte kundër interesave të kujdesit shëndetësor për popullin hungarez”.

BE ka përpiluar listen e vendeve që kanë më pak raste të të prekurve me Covid-19, dhe nga 1 korriku qyetarët e këtyre vendeve do të hyjnë në vendet e BE-së./Insajderi.com