Sipas trendit statistikor të parashikimeve të motit, muaj shkurt pritet të sjellë një ulje të ndjeshme temperaturash disa gradë nën minus në pothuajse të gjithë Europ�" />

I ftohti polar pritet të ‘shpërthejë’ në muajin shkurt, i prekur edhe Ballkani

I ftohti polar pritet të ‘shpërthejë’ në muajin shkurt, i prekur edhe Ballkani

Sipas trendit statistikor të parashikimeve të motit, muaj shkurt pritet të sjellë një ulje të ndjeshme temperaturash disa gradë nën minus në pothuajse të gjithë Europën.

I ftohti polar sipas sinoptikanëve pritet të përfshijë Ballkanin por edhe Italinë mes datave 5 dhe 13 shkurt.

Sinoptikanët shpjegojnë se vorbulla e të ftohtit polar që është krijuar në veri është e detyruar të lëviz si pasojë e rrymave të ajri dhe ajo konkretisht po shpërthen në tre segmente.