I quajti shqiptarët hajdutë, reagime të ashpra kundër politikanit ekstremist gjerman

I quajti shqiptarët hajdutë, reagime të ashpra kundër politikanit ekstremist gjerman

Deklaratat e një politikani gjerman kanë sjellë reagimE të ashpra.

Gjatë një tubimi në Mynih, Andreas Winhart, kandidat për deputet me partinë ekstremistë i quajti afrikanët “negro” dhe shqiptarët hajdutë.

Ndoshta i nxitur nga vizita e lartë nga Berlini, Winhart në mikrofon foli kundër emigrantëve dhe azilkërkuesve.

‘Merkur’ shkruan se winhart i ka quajtur shqiptarët dhe kosovarët hajdutë ndërsa azilkërkuesit që vijnë nga Afrika si bartës dhe përhapës sëmundjesh.

“Kush nuk dëshiron që shqiptarët dhe kosovarët në të ardhmen të vijnë si ndihmës mjekë në shtëpitë tuaja dhe “të pastrojnë” dhomat tuaja atëherë ju bashkohuni partinë AfD.

Unë duhet ta di, kur fqinji im neger puthet ose teshtin, a është i sëmurë ose jo?”, Andreas Winhart.

https://www.merkur.de/politik/…