Infektologu Valbon Krasniqi: Gjysma e muajit prill mund të jetë vendimtare për fatin e epidemisë

Infektologu Valbon Krasniqi: Gjysma e muajit prill mund të jetë vendimtare për fatin e epidemisë

Infektologu Valbon Krasniqi, ka dhënë lajme të mira sa i përket shërimit të pacientëve me koronavirus në Kosovë.

Krasniqi prezantoi disa karakteristika të këtyre pacientëve sa i përket moshës.Sipas tij nga 23 pacientë të shëruar nga Covid-19, gjashtë janë mbi moshën 60-vjeçare dhe një i moshës 80-vjeçare.

Njoftimi i plotë:

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovês

Duke parë e lexuar lajme e informata të vazhdueshme për statistikat jo të mira në nivel botëror, evropian e regjional në lidhje me ecurinë e pandemisë COVID-19, mendova se qytetarët tanë kanë nevojë edhe për lajme të mira.

Të mos bêhemi shembull si shtetet tjera, pa apostrofuar asnjë, por tê bëhemi shembull i vetvetes, të bëhemi shembull i mirë edhe për të tjerët. Këtë mundësi e kemi, andaj ta shfrytëzojmë.Në mesin e 23 pacientëve të parë të shëruar nga COVID-19 në Klinikēn Infektive, 6 nga ta janë tē moshës mbi 60 vjeç, e njëri nga ta i moshês 80 vjeçare. Një fillim i mirë ky, që na frymëzon neve profesionistëve e n’a bën të besojmë se jemi në rrugë të mirë.

Sidoqoftë, tani më kemi hyrë në javën e katërt që prej se kemi konfirmuar rastet e para në Kosovë, dhe fundi i javës së ardhshme- gjysma e muajit Prill mund të jetë vendimatre për fatin e epidemisë në vendin tonë.Prandaj të kemi durim edhe pak, të zbatojmë në nivel maksimal kujdesin për higjienën personale e të qēndrojmë në shtëpi.#Sotnshpi, nesēr i shëndetshëm
#Sotnrrugë – nesër n’spital