Intervista e famshme e Princesësh Diana: Dizajneri ‘i zemëruar’ me trajtimin e BBC

Intervista e famshme e Princesësh Diana: Dizajneri ‘i zemëruar’ me trajtimin e BBC

Një dizajner grafik ka shprehur zemërimin e tij mbi intervistën e Princeshës Diana në 1995 me Panorama, duke thënë se ai ishte “i zemëruar” me mënyrën “krejtësisht të padrejtë” që u trajtua nga BBC.

Matt Wiessler ka thënë se atij iu kërkua nga intervistuesi Martin Bashir për të krijuar deklarata bankare,  të cilat pretendohet se kanë ndihmuar në sigurimin e ekskluzivitetit.

Ai tha se “u bë cjapi” në një hetim të brendshëm pasues.

BBC ka thënë se do të mbajë një hetim të ri “dhe të pavarur”.

Hetimi i brendshëm i vitit 1996, i udhëhequr nga shefi i atëhershëm i lajmeve i BBC, Toni Hall, zbuloi se Bashir ishte “një njeri i ndershëm” por që Z. Wiessler nuk do të punonte më për BBC, sipas dokumenteve të marra nga gazetari Andy Webb nën Lirinë e Informacionit (Ligjet e informacionit).

“Unë isha drejtor i lajmeve dhe çështjeve aktuale”, tha Z. Wiessler të martën në programin Today të BBC Radio 4″.

“Ashtë pak si të fajësosh stilolapsin për shkrimin e një letre të keqe. Nuk mund ta besoja kur pashë lirimin e FOI. Isha absolutisht i tronditur që në një mbledhje të bordit të guvernatorit që ishte atje për të parë se çfarë kishte bërë Martin, unë u bëra cjapi i kurbanit”./Insajderi.com

BBC News