iPhone 12 vjen me teknologji të re

Duket se iPhone 12 mund të jetë duke bërë një nga ndryshimet më të rëndësishme kohët e fundit - histori që qarkullojnë për krijimin e një lloji të ri ekrani.

iPhone 12 vjen me teknologji të re

Të paktën disa modele iPhone 12 do të shfaqin ekrane OLED të bëra nga LG, sipas faqes së Koresë së Jugut The Elec. Ata duhet të kenë një sensorë prekjeje të integruar në ekran vetë, jo në një shtresë të veçantë si më parë.

Kjo do të thotë që do të jetë ekrani më i lirë dhe më i hollë, gjë që me siguri të çon në një model të hollë të iPhone sesa më parë. Ndërsa për sa i përket çmimit më të ulët, duke ditur se bëhet fjala për Apple, nuk duhet ta presim me padurim.

I njëjti burim thotë gjithashtu se LG është duke u përgatitur për të kaluar në teknologjinë e ekranit LTPO, i cili përdoret në Apple Watch 4 dhe Apple Watch 5, duke çuar potencialisht në ekrane më efikase për energjinë.

Falë teknologjisë LTPO, Apple Watch 5 arrin të mbajë baterinë të funksionojë gjatë gjithë ditës edhe kur ekrani ndizet vazhdimisht, kështu që ne mund të presim diçka të ngjashme me iPhone 12.

Kjo teknologji mund të mundësojë opsionin e ekranit gjithmonë në ekran në modelet e ardhshme të iPhone, një veçori që telefonat Android më të shtrenjtë kanë pasur për ca kohë.

Sidoqoftë, është e paqartë nëse azhurnimi LTPO do të jetë në dispozicion për iPhone qysh në vitin 2020. Mund të na mbetet akoma të presim deri në vitin 2021.

Sivjet priten të vijnë katër modele iPhone 12 dhe një iPhone SE 2. Ndoshta ndryshimet kryesore midis tyre do të jenë kamerat dhe madhësitë e ekranit.