Jashtë prashikimeve, ky është telefoni më i shitur në të gjithë globin

Jashtë prashikimeve, ky është telefoni më i shitur në të gjithë globin

iPhone XR u nxor në treg shtatorin e kaluar. Dhe tani u zbulua se është telefoni më i shitur në të gjithë globin në tremujorin e fundit të vitit 2019.

Ky iPhone zë 3% të tregut dhe mbetet telefoni më i shitur çdo tremujor që nga viti 2018.

Vetëm iPhone XR kontribuoi në mbi ¼ e shitjeve të Apple gjatë tremujorit, duke u bërë telefoni më të shitur për gjigantin e teknologjisë.

Apple gjithashtu ndryshoi çmimet e XR në Kinë dhe rajone të tjera për të ruajtur kërkesën e fortë të konsumatorëve për telefonin.

iPhone XR ju bashkua iPhone 11 i nxjerrë në treg në shtator të këtij viti dhe zë vetëm 1.6% të tregut.

Lista e telefonave më të shitur në tremujorin e fundit të 2019 përfshin gjithsej 6 modele nga Samsung dhe Oppo, ndërsa dy të fundit në listë janë Xiaomi Redmi 7A dhe Huawei P30.