Jevtiq: Për të hyrë nga Serbia në Kosovë nuk kërkohet testi PCR

Jevtiq: Për të hyrë nga Serbia në Kosovë nuk kërkohet testi PCR

Ministri për Komunitete dhe Kthim në Qeverinë në detyrë të Kosovës, Dabilor Jevtiq, ka thënë se testi PCR nuk është i nevojshëm për të hyrë nga Serbia në Kosovë, njofton Insajderi.

Ai përmes një postimi në Twitter i ka demantuar disa media të cilat kanë njoftuar se një test i tillë kërkohet në kufi.

“Përsëri, disa media botuan informacion në lidhje me testet PCR për ata që vijnë në Kosovë nga Serbia qendrore: testi PCR NUK kërkohet”, ka shkruar Jevtiq.

Qeveria në detyrë e Kosovës ka lehtësuar të enjten masat anti-COVID.

Qytetarët e huaj që hyjnë në Kosovë, përfshirë edhe ata me leje qëndrim të përkohshëm ose përhershëm në Kosovë, që vijnë nga vendet me risk të lartë sipas listës zyrtare të ECDC-së, duhet të kenë test RT-PCR negativ për Coronavirus të bërë në 72 orët e fundit, në bazë të parimit të reciprocitetit./Insajderi.com