Katastrofa e Jemenit: Miliona fëmijë mund të mbesin pa ushqim

Lufta e Jemenit është tragjedi 5 vjeçare që ka kapluar popullin e shtetit në Lindjen e Mesme

Katastrofa e Jemenit: Miliona fëmijë mund të mbesin pa ushqim

Salwa al Odabei është në të njëjtën moshë si lufta civile pesëvjeçare e Jemenit dhe ka dëmtim të trurit të shkaktuar nga kequshqyerja që ajo ka pësuar që kur ishte dy muajsh.

Prindërit e saj janë midis dy milion jemenasve që janë detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre për shkak të konfliktit, dhe babai i saj thotë se familja nuk mund të paguajë për ndonjë trajtim tjetër mjekësor.

Vendi përballet me krizën më të rëndë humanitare në botë, me pandeminë coronavirus që ndërton efektet e luftës, raporton BBC, transmeton Insajderi.com.

Është paralajmërime se miliona fëmijë në Jemen mund të kaplohen nga urisa nëse ndihma ndërkombëtare nuk rritet në mënyrë dramatike. BBC ka publikuar një video për këtë tragjedi që po ndodhë në Jemen /Insajderi.com/