KEDS njofton për reduktime

KEDS njofton për reduktime

Kompania KEDS, ka njoftuar për reduktime gjatë së martës.

Punimet në rrjet do të jenë shkak i ndërprerjes, njofton Insajderi.

Përmes një komunikate kanë sqaruar për vendet e orën ku do të ketë reduktime.

Bizneset janë ankuar shpesh për humbjet që iu shkaktohen nga ndërprerjet e rrymës. /Insajderi.com

Komunikatë e plotë e KEDS-it:

15.06.2021

Pejë

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Istogu I (kodi: 54000008) prej orës 11:30 deri në ora 12:30

Vendet: Istogu i Poshtëm, Muzhevinë Arifaj, Muzhevinë Blakaj, Muzhevinë Gateri, Muzhevinë 1, Ukaj, Dragolevci I Ulët, Luga Kulla, Dragolevc Gateri, Shpatoll, Muzhevinë Balaj Kabashte Tomoc, Sylaj Balaj LLuga, Istogu ETC, Muzhevinë Jahaj Dragolevc e Reja, si dhe HC” Burimi” Istog.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kovraga (kodi: 54000003) prej orës 12:30 deri në ora 13:30

Vendet: Durravë Hysenajt, Tomoci – Kushtrimi, Dobrushë Xhamija, Dobrushë e Mesme, Te Drejtoria, Lubovë – Ademajt, Lubovë Kulla, Carralluka, Carralluka 2, Korabi, Blinda Banjë, Lagjja e Re Banje, Banje Minoritetet, Onixi, Kulla, Lagjja Delibeg  Si dhe Centali Solar ONIX

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Istog Qendra (kodi: 54000013) prej orës 13:30 deri në ora 14:30

Vendet: Lagj.te KEDS-i,  Shtëpia e mallrave, Istog Blinda ABB, rruga e re- Vehbi Jahaj, banesat- Gani Dreshaj, Shefqet Kabashi, NT Banana dhe Shtëpia e kulturës.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Burgu (SH.N.P) (kodi: 54000009) prej orës 14:30 deri në ora 15:30

Vendet: Burgu (SH.N.P)- Graniti Ismet Loshaj.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

5.

Nga TS 35/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zajmi (SH.N.P) (kodi: 52000104) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Videjë, Polc, Zajm, Drenoc, Pjetërq, Dugajevë, Bokshiq, Grabanicë, Dollovë, Qeskovë, Kpuz, Volljakë dhe Sferkë.

Arsyeja: Ndërrimi i 2 shtyllave  të tensionit të mesëm në Drenoc.

6.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Barani (kodi: 53000002) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Berani, Prapaqani, Bërliqi, Krushevci i Ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e Ulët, Vranoci i Madh, Vranoci i Vogël, Barani i Ulët, Çallapeku, Kusoriqi, Llugagjitë dhe Buqani.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Gjakovë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Acetileni (kodi: 81000001) prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: rrugët: Abedin Tërbeshi, Ali Pashë Tepelena, Armand Pier Pailad, Bajram Daklani, Besim Bistrazhini (1 konsumatorë), Bujar Syla, Çamëria, Dëshmorët e Lirisë (një pjesë), Edit Durham, Elton Zherka (një pjesë), Haki Taha, Halit Asllani, Isa Boletini, Ismail Qemali, Jeronim Derada, Marie Shllaku, Musa Zajmi, Nënë Tereza, Qazim Bakalli, Tirana, Sadedin Shehu, Shaban Gola, Skënderbeu, Tefik Çanga, Xheladin Hana dhe Yll Morina.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Elektrom-Deva (kodi: 81000003) prej orës 12:00 deri në ora 13:00

Vendet: Abdurrahim Buza, Aleksandër Moisiu, Anton Qeta, Asim Vokshi, Avni Rrustemi, Bashkim Idrizi, Dëshmorët e Lirisë, Faik Konica, Gjergj Fishta, Ilir Soba, Isa Grezda, Kongresi i Manastirit, Korab Binxhiu (një pjesë), Lidhja e Prizrenit, Mic Sokoli, rr.Migjeni, Orize, Londra, Vashingtoni, Yjet e Erenikut, Ymer Prizreni.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 35/10kV Gjakova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Thertorja (kodi: 81000129) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Vendet: Thertorja.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 35/10kV Gjakova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gjakova III (kodi: 81000116) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Vendet: Thertorja.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 35/10kV Gjakova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Tranzit (kodi: 81000112) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Vendet: Hib Petrolli.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gaçkes (kodi: 40042002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Greme, Gaçkë, Burrnik, Izhancë, Kashtanjevë, Bajnicë, Semaj, Prushaj, Sllatinë dhe bizniset private.

Arsyeja: Shtrëngim i përçueseve, ndërrim i izolatorëve dhe vendosje e bazave të siguresave nëpër trafostacione.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ropotova (kodi: 62000014) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bozhec, Busavatë dhe Miganoc.

Arsyeja: Punimi i kokave kabllovike në TS Ranillug.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qytet e fshatrat (kodi: 73000003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Gjykata e Re, Kazerma 1, Zuqakë, Kosova Petrol, Sllatinë, Debërllukë 1, Debërllukë 2, Bajskë 1, Srekonica, Pasoma, Tërllabuq dhe Pompat Sllatinë.

Arsyeja: Vendosja  e shtyllës 10kV në  Sllatinë  dhe  bartja e përçuesve   dhe ndërrimi i izolatorëve.

Prishtinë

1.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV FAN Zahir Pajaziti (kodi: 14000014) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: FAN Zahir Pajaziti,Letanc te Rexha,Smajlovit,Bajqine ,Kerpimeh ,Rep ,Pollate,Dvorisht,Sllatine,Reqice,Zhiti ,Sylevice,Breze,Trnavice,Murgull,Zakut,Metehi,Doberdol.

Arsyeja: Revizion i Daljes

2.

Nga Palaj 35-kVdo të ndërprehet:

Dalja 10 kV Palaj (kodi: 18024001) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi,  Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullë, Grabovc, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.

3.

Nga TS 220/10kV Drenas të ndërprehet:

Dalja 10 kV Baicë (kodi: 16100008) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Vërboci, Çikatovë, Gllanasellë dhe Dobroshec.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë te varrezat e Tërdevcit.

4.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Milloshevë (TMK) (kodi: 15019005) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Llazarevë Raskovë, Bakshi, Milloshevë, Babimofc dhe  Gracë.

Arsyeja: Punime në rrjetin e mesëm të  Babimofcit.

Vërejtje: Dalja  do  të  ndalet vetëm  kur të kërkohet siguria  e 100% me  degëzimet e 10kV.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mushtishti (kodi: 32000002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Sopija I, Sopija II, Dubrava, Mushtishti, Savrova, Bukoshi, Vraniqi dhe Baqevci, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylevicë, Brezë,Tërnavicë, Murgullë, Zakut, Metehi dhe Dobërdol.

Arsyeja: Ndërrimi izolatorëve dhe përforcimi i përçuesve nëpër fusha.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rahoveci (kodi: 30000015) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe  Tulltorja II.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të dëtuara.

3.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Studenqani 2 (kodi: 32000024) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Studençani- një pjesë dhe Samadraxha.

Arsyeja: Vendosja e trafo-shtyllës dhe ngritja e shtyllave të betonit në projektin Samadraxhë- te shkolla.

16.06.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/04kV Arbëria 2 (kodi: 12000012052) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Arbëria 2.

Arsyeja: Energjizimi i daljeve të reja 0.4kV.

2.

Nga TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10kV Drenasi 3 (kodi: 16100003) prej orës 09:00-09:30 dhe nga ora 16:00-16:30

Vendet: Drenas (një pjesë) dhe Qendra Zejtare – lokalet.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

TS 10/04kV Çikatovë te Balecët (kodi: 16100003021) prej orës 09:00 deri në ora 16:30

TS 10/04kV Çikatovë te Mulliri (kodi: 16100003018) prej orës 09:00 deri në ora 16:30

Vendet: Çikatovë.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve dhe energjizimi i kabllove të reja

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04kV Hoxha (kodi: 19000038172) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Objekti Hoxha

Arsyeja: Ndërrimi i Transformatorit

4.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/04kV Conin (kodi: 11000022180) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Vendet: Objekti Conin.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit.

16.06.2021

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J11 Matiçani (Kodi: 19000041) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: TS Mati 1, 2, 3, 4, Zllatar dhe TS Rezervuari 4.

Arsyeja: Përmirësimi i vërejtjeve të dala nga pranimet teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Gjilan

1.

Nga TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J11 Ferma (Kodi: 63000011) prej orës 10:00-10:15 dhe nga ora 12:45-13:00

Vendet: Cërnicë, Livoqi i Epërm, Marefcët, Gumnishtë, Vrapqiq dhe Dea.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensinit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehen:

TS 10/04 kV Cërnicë hyrje (Kodi: 63000011298) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

TS 10/04 kV Cërnicë hyrje (Kodi: 63000011309) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

TS 10/04 kV Cërnicë Xhamija (Kodi: 63000011310) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

TS 10/04 kV Cërnicë kulla (Kodi: 63000011311) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

TS 10/04 kV Shtyllë-Cërnicë (Kodi: 63000011312) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

TS 10/04 kV Cërnicë Ganija(Kodi: 63000011313) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

TS 10/04 kV Vrapqiq (Kodi: 63000011314) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Cërnicë.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV dhe 20kV sipas zgjidhjes teknike.