Kërkesa për punë në Gjermani rritet – Kosovarët kanë problem me vizat

Kërkesa për punë në Gjermani rritet – Kosovarët kanë problem me vizat

Që nga fillimi i Pandemisë Covid-19, kërkesat për një vizë pune në Gjermani janë rritur, njofton Insajderi.

Këto kërkesa vijnë kryesisht nga vendet e treta që janë jashtë Bashkimit Evropian, ku në mesin e tyre ehe shume shqiptarë nga Kosova dhe Gjermania.

Gjithashtu, vetëm pak pas fillimit të pandemisë, në Gjermani ka hyrë në fuqi Ligji për punëtorë të kualifikuar.

Më anë të këtij ligji u mundësohet ardhje më të lehtë njerëzve nga vende të ndryshme të Gjermanisë që ti sigurojnë një vend punë në këtë vend.

Por, ky ligji u ka prishur punë shume shqiptarëve nga Kosova, të cilët pëkundër faktit që i kanë kualifikimet e nevojshme, problemin e kanë me vizat e punës, njofton gazetari i Deutsche Ëelle, Bahri Cani./Insajderi.com