Kërkohet njohja e statusit të viktimave të dhunës seksuale

Kërkohet njohja e statusit të viktimave të dhunës seksuale

Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës në Kosovës edhe një herë ngre zërin për intensifikimin e hapave institucional në njohjen e statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftë në Kosovë dhe për zbatimin e plotë të ligjit.

Në shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Kombeve të Bashkuara në mbështetje të viktimave të torturës, kjo qendër nëpërmjet një komunikate, ka thënë se po shënohet kjo ditë në kohë sfiduese.

“Tre dekada pas hyrjes në fuqi të Konventës së Kombeve të Bashkuara kundër torturës, shumë njerëz në botë jetojnë në vende ku tortura është ende e vërtetë dhe e pranishme”, thuhet në komunikatën e QKRMT-së.