Kërkohet që objekti i Hotel Grandit të shndërrohet në spital

Kërkohet që objekti i Hotel Grandit të shndërrohet në spital

Objekti i Hotelit Grand po shihet si mundësi të shndërrohet në spital, në rast se numri i pacientëve me Covid-19 vazhdon të rritet, njofton Insajderi.

Një propozim i tillë ka ardhur nga zyrtarë brenda Komunës së Prishtinës.

Nënkryetari, Muhedin Nushi, ka thënë se kjo praktikë, po përdoret nga vendet e tjera si rrjedhojë kjo edhe mund të bëhet edhe në Prishtinë

Ai tutje ka thënë se gati gjysma e të infektuarve në vend, janë në kryeqytet.

E kthimin e disa hoteleve në spitale, po e mbështesin edhe në Odën e Hotelerisë dhe Turizmit në Kosovë.

Sipas kryetarit të kësaj Ode, Hysen Sogojeva, thotë se Hotelet patën dëm të madh financiar në këtë kohë.

Por, pavarësisht kësaj, janë të t’i dalin në ndihmë vendit në këtë kohë.

Por, pavarësisht kësaj, lidhur me këtë, Sogojeva thotë që deri më tani, nuk kanë pasur kontakte me krerët e shëndetësisë në vend./Insajderi.com