Këshilli i Prindërve në Prishtinë: Shtyrja e procesit mësimor është e papranueshme

Këshilli i Prindërve në Prishtinë: Shtyrja e procesit mësimor është e papranueshme

Këshilli i Prindërve në Komunën e Prishtinës ka bërë të ditur se shtyrja e mëtejme e procesit mësimor do të jetë absolutisht e papranueshme për ta, njofton Insajderi.com.

Përmes një postimi në Facebook, ky Këshill u ka bërë thirrje institucioneve vendimmarrëse që të jenë serioz dhe të marrin vendim për fillimin e vitit shkollor me një skenar të pranueshëm dhe të përshtatshëm.

“Ju bëjmë thirrje të gjitha institucioneve vendimmarrëse, që të jenë serioz e të përgjegjshëm për deklarimet e vendimet që marrin për procesin mësimor dhe që më datë 27 shtator të fillohet procesi mësimor – me një skenar të pranueshëm e të përshtatshëm. Shtyrja e mëtejme do të jetë absolutisht e papranueshme për ne”, thuhet ndër tjerash në reagim.

Tutje, Këshilli ka thënë se nëse vazhdohet me vendime të tilla për shtyrjen e mësimit, do të shqyrtojnë opsionin për pezullimin e angazhimit të prindërve nëpër shkollat e Prishtinës, duke mos përjashtuar edhe thirrjen për bojkotim të mbledhjeve të prindërve nëpër klasë.

“Nëse vazhdohet me këso vendimesh joserziore të shtyhet fillimi i procesit mësimor, si dhe të kushtëzohet fillimi i tij me skenarë të shpikur pa nevojë, ne si Këshill i Prindërve në Prishtinë do të shqyrtojmë seriozisht opsionin që të pezullojmë angazhimin e prindërve nëpër shkollat e Prishtinës, si në Këshilla Drejtues ashtu edhe në Task Forcat e shkollave. Nuk përjashtohet edhe thirrja për bojkotim të mbledhjeve të prindërve nëpër klasa”, thuhet tutje.

Ndryshe, paraditen e së mërkurës, ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka raportuar në Komisionin për Shëndetësi, ku ka thënë se Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës ka rekomanduar shtyrjen e procesit mësimor.

Këtë e ka kundërshtuar edhe Sindikata e Bashkuar e Arsimit të Kosovës, ku kryetari i saj ka thënë se nëse Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës, e shohin si rrezik fillimin e vitit shkollor me prezencë fizike, duhet të përgatiten për versione tjera të mësimit.

Më 31 gusht kanë hyrë në fuqi masat e reja anti-COVID’19, në të cilat parashihej që mësimi të fillojë më 13 shtator, por që me udhëzimet e ekspertëve, kjo datë është shtyrë deri më 26 shtator, dhe ende nuk ka ndonjë vendim tjetër./Insajderi.com