Këta emra pritet të propozohen nga MPJD për ambasadorë

Këta emra pritet të propozohen nga MPJD për ambasadorë

Të premten në Komisionin për Punë të Jashtme dhe Diasporës do të prezantohen disa emra të propozuar për ambasadorë nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës.

Shqip.com nga burimet ka mësuar disa nga emrat që do të prezantohen, nesër.

Kështu, Ilir Kapiti pritet të propozohet për ambasador në Mbretërinë e Bashkuar. Ndërsa, Dren Doli për ambasadorë në Holandë.

Propozimi i MPJD-së për emërimin e ambasadorit të Kosovës në Holandë.

Mehdi Halimi pritet të propozohet për ambasador në Francë, madje nga raportimi i MPJD-së, Halimi ka edhe shtetësi franceze.

Propozimi i MPJD-së për emërimin e ambasadorit të Kosovës në Francë

Martin Berishaj për ta përfaqësuar Kosovën në Kroaci, ndërkaq, Xhabir Hamiti për ambasador në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Propozimi i MPJD-së për emërimin e ambasadorit të Kosovës në Kroaci.

Propozimi i MPJD-së për emërimin e ambasadorit të Kosovës në Mbretërinë e Bashkuar Arabe.

Për të gjithë këta persona thuhet se “I plotësojnë të gjitha kushtet e parapara sipas nenit 6 të Ligjit Nr. 03/L-044 për Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diaasporës.

12 ambasadorë të emëruar me çelës politik janë liruar nga detyra më 19 maj 2021.

Të liruarit janë: Beqë Cufaj (Gjermani), Nait Hasani (Shqipëri), Arbër Vllahiu (Çeki), Lirim Grejqevci (Holandë), Shpend Kallaba (Hungari), Gezim Kasapolli (Kroaci), Avni Kastrati (Slloveni), Gjergj Dedaj (Maqedonia e Veriut), Hajdin Abazi (Australi), Ylber Hysa (Mali i Zi), Avni Arifi (Emiratet e Bashkuara Arabe) e Amir Ahmeti (Katar)./Insajderi.com