Këta janë kandidatët për deputetë që kanë probleme me ligjin dhe s’iu lejohet të kandidojnë

Këta janë kandidatët për deputetë që kanë probleme me ligjin dhe s’iu lejohet të kandidojnë

Sot, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka certifikuar disa parti politike së bashku me listat e tyre, por disa parti politike dhe disa lista zgjedhore të partive politike kanë mbetur pa u certifikuar.

Lista e Partisë Demokratike të Kosovës dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës janë certifikuar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, por në anën tjetër nuk është certifikuar lista e Lëvizjes Vetëvendosje, shkruan.

Nisma Socialdemokrate nuk është certifikuar as si parti e as si listë zgjedhore e në anën tjetër pa u certifikuar ka mbetur edhe lista e Aleancës për ardhmërinë e Kosovës.

Në anën tjetër, lista e kandidatëve për deputetë që kanë probleme me ligjin në tri vitet e fundit ose ndryshe thënë që janë të dënuar për vepra penale me vendim të formës së prerë gjatë 3 viteve të fundit e sipas aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese nuk iu lejohet të kandidojnë për deputetë është e gjatë.

Në këtë listë janë edhe kreu i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti dhe njerëz të rëndësishëm të kësaj partie si Albulena Haxhiu, Liburn Aliu e Labinotë Demi-Murtezi.

Kjo është lista e kandidatëve që sipas KGJK-së janë̈ dënuar nga gjykata për vepër penale dhe me vendim të formës së prerë në tri (3) vitet e fundit:

 1. GZIM JAHIROVIQ
 2. MUHAMETALI MERGJOLLAR
 3. JASHAR ÇUKIQ
 4. RAMË MUÇA
 5. AMIR DEMIROVIQ
 6. LATIF BYTYQI
 7. MILAN ARITONOVIC
 8. BEDRIJA EJUPAGIC
 9. ELDIN ETEMI
 10. DJENAN ALJILI
 11. ADNAN DEMIRI
 12. BAJRAM FAZLJI
 13. RASIM DEMIRI
 14. SENAD DACIC
 15. ALMIR SAITI
 16. IDRIZ MURTEZI
 17. DEMLUSH GUNGA
 18. ALBIN KURTI
 19. ALBULENA HAXHIU
 20. LIBURN ALIU
 21. BAJRAM MAVRIQI
 22. LABINOTË DEMI MURTEZI
 23. QAZIM RRAHMANI
 24. FLORIM BAJRAMI
 25. FADIL PODRIMJA
 26. AGON ASLLANI
 27. VELI HALILI
 28. HASAN DOGANI
 29. SHEMSEDIN DRESHAJ
 30. GANI DRESHAJ
 31. SHQIPE KASTRATI
 32. RRAHIM AJETI
 33. ARGJENT TASHOLLI
 34. XHAVIT UKA
 35. VESEL KRASNIQI
 36. BESNIK BERISHA
 37. FILLORETA BYTYQI
 38. VALENTINA ALIJAJ
 39. XHAFER BERISHA
 40. AZIZ THAÇI
 41. MUSA FETAHAJ
 42. HASIME DAKA
 43. FATMIR GËRDELLAJ
 44. VEHBI AVDULLAHAJ
 45. ENDRIT SHALA
 46. ARDIAN NOKAJ
 47. AVNI JANUZAJ./Insajderi.com