Këto ishin 5 zonjat e para te Kosovës

Këto ishin 5 zonjat e para te Kosovës

Që nga paslufta Kosova ka pasur 5 presidentë. I pari Ibrahim Rugova, pastaj Fatmir Sejdiu, Ahtifete Jahjaga, për pak orë Behgjet Pacolli dhe së fundi, presidenti aktual Hashim Thaçi. Gratë e presidentëve, dhe ish-bashkëshorti i Jahjagës nuk ishin fytyra publike.

Ibrahim Rugova kujtohet si presidenti i parë i Kosovës dhe arkitekt i pavarësisë së shtetit të Kosovës. Ai ishte i martuar me Fana Rugovën me të cilën ka dy djemë Mendim dhe Ukën dhe një vajzë Teutën.

Ndërsa pas vdekjes së Presdenetit historik erdhi në krye të shtetit Fatmir Sejdiu. Sejdiu është i martuar me Nezafete Hoxhën, e cila qe Zonja e Parë e Kosovës prej 2010 deri 2010.

Pas Nezafete Hoxha- Sejdiut, në virtin 2011 Zonja e Parë e Kosovës për 1 muaj e 8 ditë ishte Masha Pacolli, gruaja me     kombësi ruse e Behgjet Pacollit.

Pas mandatit të shkurtër të Pacollit në krye të shtetit erdhi Ahtifete Jahjaga, e cila është e vetmja presidente e Kosovës që qëndroi në mandatin e plotë në këtë post.

Ndërsa pas Ahtifete Jahjagës erdhi Presidenti Hashim Thaçi, i cili qëndron aktualisht në këtë post. Ai është i martuar me Lumnije Thaçin me të cilën kanë një djalë, Endritin.

Lumnije Gërxhaliu-Thaçi është Zonja e Parë e Republikës së Kosovës. Ajo vjen nga qyteti i Vushtrisë.