Këto janë historitë e mira që bashkëjetesa mes serbëve e shqiptarëve në Veri mund të funksionoi

Këto janë historitë e mira që bashkëjetesa mes serbëve e shqiptarëve në Veri mund të funksionoi

Drejtoresha ekzekutive e organizatës joqeveritare ” Community Building Mitrovica”, Afërdita Sylaj-Shehu , i përmend disa aktivitete të bashkëjetesës mes shqiptarëve dhe serbëve dhe jep arsye të tjera se si nga Veriu mund të vinin edhe histori të mira po mos të ishte i fuqishëm krimin atje.

Për InDoks për këtë aspekt flet Afërdita Sylaj-Shehu, nga OJQ-ja CBM.

Dokumentarin e plotë mund ta gjeni këtu.

InDoks në këtë dokumentar do t’i kthehet problemit të Veriut që edhe pak ditë do të përballet me zgjedhjet që dihet që do ti fitojë Lista Serbe. Serbë e tjerë, që nga vrasja e Oliver Ivanoviqit, frikësohen t’i konkurrojnë asaj, kurse Vetëvendosja e PDK-ja po marrin pjesë në zgjedhjet që dihet që nuk mund t’i fitojnë. E zgjedhjet edhe mund të dështojnë, ani pse do të shpenzohen qindra-mijëra euro në to.