Kina pozicionohet edhe njëherë kundër Kosovës

Kina pozicionohet edhe njëherë kundër Kosovës

Përfaqësuesi kryesor i Kinës në UNESCO, Jian Tang, ka thënë sot se nuk do të votojë pro anëtarësimit të Kosovës në UNESCO.

Siç thuhet në një komunikatë të Ministrisë së Kulturës në Qeverinë e Serbisë, “Tang e pranoi argumentin e Ministrit të Kulturës Vladan Vukosavljeviç, lidhur me rëndësinë dhe rolin e agjensisë së Kombeve të Bashkuara në mbrojtjen e trashëgimisë kulturore serbe në Kosovë”.

Tang theksoi se qëndrimi i Kinës për kandidaturën Republikës së Kosovës për anëtarësim në UNESCO është parimor dhe nuk do të ndryshojë. /Insajderi.com