Kjo është lista e njerëzve të LDK-së që u rehatuan si diplomatë [Lista]

Kjo është lista e njerëzve të LDK-së që u rehatuan si diplomatë [Lista]

Njëra ndër ministristë me më së shumti njerëz me funksione partiake të futur nën kuploën e saj, padyshim është Ministria e Punëve të Jashtme.

InDoks ka parë se si emërimet politike në diplomacinë kosovare nuk janë aspak fenomen i Qeverisë Haradinaj dhe e Kryediplomatit Pacolli.

Nga disa të dhëna të publikuara nga nga Qendra për Gazetari Hulumtuese e Kosovës, tregojnë se edhe në kohën kur MPJ-ja u drejtua nga LDK-ja me ministër Skënder Hysenin, ka pasur shumë avancimet të vijës partiake.

Nga kjo parti  në pozita të larta, konsuj, e disa edhe ambasadorë e zyrtarë të lartë brenda MPJ-së, kanë përfunduar Rudina Bukoshi, Muhamet Hamiti, Avni Hasani, Nazane Breca e Teuta Sahatqija./InDoks.