KMDK paralajmëron mbylljen e deponive në rast se Kompania “Pastrimi” nuk e paguan borxhin prej 400 mijë euro

KMDK paralajmëron mbylljen e deponive në rast se Kompania “Pastrimi” nuk e paguan borxhin prej 400 mijë euro

Kompania “Pastrimi” ka njoftuar se kamionat e kësaj kompanie nuk kanë mundur të zbrazen në deponinë e mbeturinave në Mirash.

Kjo pasi, deponia e grumbullimit të mbeturinave në Miash është mbyllur.

Kryeshefi ekzekutiv i Kompanisë për Menaxhimin e Deponive në Kosovë (KMDK SH.A.), Abdullah Haxhiu tha për SHQIP.com se Kompanisë “Pastrimi” i është ndaluar zbrazja e kamionëve për shkak të borxhit që ka kjo kompani.

“Sot nuk e kemi blloku e kemi kufizu përkohësisht si paralajmërim 1 orë deri në 2 orë maksimumi për kompaninë “Pastrimit” që në rast se nuk i kryen obligimet atëherë në ditët e ardhshme do të kemi bllokim total”, tha ai.

Sipas Haxhiut, borxhi i Kompanië “Pastrimi” ka arritur në 400 mijë euro.

“ Borxhi ka qenë 330 mijë euro e tash ka shku në 400 mijë euro do të thotë pagesat e tyre nuk kanë nis me u kry sipas marrëveshjes por përkundrazi e kanë rrit borxhin”.

Kryeshefi ekzekutiv i Kompanisë për Menaxhimin e Deponive në Kosovë (KMDK SH.A.), Abdullah Haxhiu

Ai thotë se KMDK kishte bërë tri herë marrëveshje të riprogramimit me këtë kompani.

“ Kompania “Pastrimi” ka vite që ka problem rreth pagesave. Ne iu kemi gjind i kemi bërë marrëveshje të riprogramimit që me shiku të drejtën ligjore nuk kemi të drejtë me bë një marrëveshje të tillë por meqë jemi ndërmarrje publike dhe problemin në sektorin e mbeturinave është hera e tretë që bëjmë marrëveshje të riprogramimit të borxheve dhe e kemi bërë më 10 shkurt. Garancionet e tyre me bordin dhe kryeshefin kanë dhënë zotime që marrëveshjes së tretë do t’i përmbahen dhe prapë nuk i janë përmbajtë”, u shpreh Haxhiu për SHQIP.com.

Si pasojë e mos shlyerjes së borxhit, Haxhiu ka paralajmëruar bllokim të të gjitha deponive në mbarë Kosovën.

SHQIP.com ka kontakuar edhe me zyrtarë të Kompanisë “Pastrimi” por të njëjtit kanë thënë se nuk mund të deklarohen për media meqë personat e ngarkuar me këtë detyrë nuk janë paraqitur sot në punë./Insajderi.com