Kompania e njohur gjermane investon në Serbi, Vuçiq krenohet

Kompania e njohur gjermane investon në Serbi, Vuçiq krenohet

Kompania gjermane e gomave, Continental, ka zgjedhur që të hapë një qendër kërkimore dhe për zhvillim të softuerit në Serbi.

Për ardhjen e kompanisë gjermane në Serbi ka njoftuar kryeministri serb, Aleksandar Vuçiq dhe ambasadori gjerman në Serbi, Aksel Ditman.

Serbia me kompaninë “Continental” hyn në “ligën e lartë” të shteteve, tha sot kryeministri i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, pas diskutimeve me kompaninë “Continental” në Novi Sad, raporton Novi Sad.

“Continental” ka në plan që të hapë një qendër kërkimore në Novi Sad, e cila do të punësojë fillimisht 500 inxhinierë, dhe të ardhurat e saj bruto do të jenë rreth 2,300 euro.

Ndërkaq, ambasadori i Gjermanisë në Serbi, Aksel Ditman deklaroi se kompania “Continental” është dëshmi që kompanitë gjermane preferojnë të operojnë në Serbi. /Insajderi.com