Konjufca komenton deklaratën e Albin Kurtit të vitit 2014 ku kishte thënë se shumica krijon qeverinë

Konjufca komenton deklaratën e Albin Kurtit të vitit 2014 ku kishte thënë se shumica krijon qeverinë

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Glauk Konjufca, ka komentuar në emisionin DPT te Fidani një deklaratë të Albin Kurtit në vitin 2014 ku kërkonte që shumica parlamentare të kishte përparësinë të krijonte qeverinë, e jo partia fituese.

Atë kohë PDK kishte fituar zgjedhjet, ndërsa partitë tjera kishin krijuar një bllok të quajtur VLAN. Mirëpo Gjykata Kushtetuese kishte vendosur që partia fituese të kishte mundësinë që të krijonte qeverinë.

‘’E kam thënë disa herë. Meqenëse se opinioni i Kushtetutës është ashtu sic është nuk kemi zgjidhje tjetër veçse të dalim të parët. Kështu pata thënë. Nuk ka asnjë kundërthënie. Vendimi i Kushtetutës na detyroi të fitojmë zgjedhjet’’, thotë ai.

‘’Mirëpo tash që kemi fituar ato po dëshirojnë të interpretojnë ndryshe Kushtetutën. Por ne ju kemi futur zgjedhje duke ditur rregullat politike. Kemi qenë të parët, e kam thënë disa herë, nuk ka kundërthënie këtu’’, shtoi ai.

Tutje ai thotë se presidenti Hashim Thaçi po bie në kundërthënie me vetën.

‘’Pasi ra Qeveria Haradinaj, Thaçi ftoi Kadri Veselin, i cili ishte udhëheqës i koalicionit fitues, nëse dëshironte të kishte edhe një mandatar. Pasi ai refuzoi shpalli zgjedhjet. Thaçi nuk mund të bëhet kuazimonark, sic dëshiron ai. Rregullat janë të qarta. Duhet të respektohet Kushtetuta dhe të shpallen zgjedhjet pas pandemisë’’,