Kontrata që Hoxhaj ia kishte dhënë akademisë së udhëhequr nga bashkëshortja e Weller

Kontrata që Hoxhaj ia kishte dhënë akademisë së udhëhequr nga bashkëshortja e Weller

Ashtu si kontrata, të dyshimta janë edhe lidhjet e zëvendëskryeministrit Hoxhaj me Marc Weller.

Marc Weller është bashkëshorti i Nora Visoka-Weller, juristes kosovare e cila si drejtoreshë e një Akademie me bazë në Britaninë e Madhe, kishte fituarm një kontratë nga ish-ministri i Jashtëm i Kosovës në vitin 2016.

Ministria e Punëve të Jashtme, e cila asokohe udhëhiqej nga Hoxhaj, ishte zotuar t’i paguante 40 mijë euro (40,000) akademisë CAMGA (Global Academy for Global Affairs) – drejtoreshë e së cilës ishte Nora Visoka-Weller, ndërkaq si drejtues kërkimesh në akademi shërbente Gëzim Visoka.

Gëzim Visoka, familjar i Nora Visoka-Weller, për një kohë të gjatë kishte qenë njëri prej bashkëpunëtorëve më të afërt të Hoxhajt. Kishte shërbyer si këshilltar i Enver Hoxhaj në Ministrinë e Punëve të Jashtme.

Siç kishte raportuar “Koha Ditore” në shtator të vitit 2016, më 24 gusht të atij viti,  MPJ-ja e Hoxhajt kishte ndarë 40 mijë euro për CMGA-në nëpërmjet një Memorandumi mirëkuptimi, në të cilin për Ministrinë kishte firmosur drejtori i përgjithshëm, Albert Prenkaj, ndërsa Nora Visoka-Weller për CAMGA.

Qëllimi i Memorandumit ishte që CAMGA të ofrojë këshilla profesionale dhe ndihmë në katër fusha, nëpërmjet të cilave mund të rrisë përpjekjet e MPJ-së për të siguruar njohje diplomatike.