Kosovarët me një video kujtojnë viktimat e Holokaustit

Kosovarët me një video kujtojnë viktimat e Holokaustit

Sot, kosovarët përmes një videoje kanë kujtuar viktimat e Holokaustit.

Në këtë ditë Izraeli përkujton gjashtë milion hebrenjtë që u shfarosen gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Përmes kësaj video sensibilizuese, një grup i të rinjve në kuadër të organizatës hebreje në Kosovë, kujtuan, jo vetëm viktimat e Holokaustit por dhe gjithë viktimat e gjenocidit anembanë botës.

Ndiqeni videon në vazhdim:

Yom Hashoah

Yom Hazikaron laShoah ve-laG'vurah (Hebraisht: יום הזיכרון לשואה. 'Dita e Kujtimit të Holokaustit dhe Heroizmit'), e njohur në Izrael si -Yom HaShoah (יום השואה)- dhe në shqip si -Dita e Kujtimit të Holokaustit-,.Në këtë ditë Izraeli përkujton gjashtë milion Hebrenjēt që u shfarosen gjatë luftës së dytë Botërore.Organizata Kosovaro Hebreje Përmes një video sensibilizuese i kujton viktimat e Holokaustit si dhe gjithë viktimat e gjenocidit anembanë Botës.Falenderim i veçantë për Bujar Berisha(Troja) i cili mundesoi realizimin e videos.

Gepostet von Kosova Jewish Organization am Montag, 20. April 2020