Deputetja boshnjake, Duda Balje, edhe zyrtarisht ka regjistruar subjektin më të ri politik në Kosovë. Bëhet fjalë" />

Kosovës i shtohet edhe një parti socialdemokrate, kryetare Duda Balje

Kosovës i shtohet edhe një parti socialdemokrate, kryetare Duda Balje

Deputetja boshnjake, Duda Balje, edhe zyrtarisht ka regjistruar subjektin më të ri politik në Kosovë. Bëhet fjalë për Unionin Socidaldemokrat (SDU).

Ky subjekt është regjistruar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, kryetare e së cilës do të jetë Duda Balje.

Përmes një shkrimi në Facebook, ajo ka shpjeguar synimet dhe programin e partisë.

“SDU është një parti moderne që ofron një alternative të sfidave sociale, ekonomike, kulturore dhe të tjera në një mënyrë bashkëkohore. Vlerat tona thelbësore janë barazia, solidariteti dhe liria. Themeli dhe vena e prizave të partisë sonë të re janë anëtarë të motivuar në mënyrë aktive, energjinë e tyre, idetë, planet …”.

 

Image may contain: text

Postimi i plotë:

Ne po shkruajmë për t’ju informuar për fillimin e funksionimit të subjektit politik të regjistruar rishtazi – Unioni Social Demokratik (SDU).

Partia u formua nga një numër i madh i njerëzve që po mendojnë njësoj, me qëllimin e përbashkët për të siguruar diçka ndryshe në arenën tonë politike, për të rikthyer fuqinë politike tek njerëzit nga të cilët vjen, për të devijuar aktivitetet politike në interesin e drejtpërdrejtë të njerëzve dhe jo nga një numër i vogël personash.

Image may contain: text

Unioni ynë i ri Social Demokratik është një parti e atyre që ndajnë të njëjtat ide, të atyre që do të punojnë për të bërë ndryshimet që duhen ndryshime, jo të atyre që thjesht flasin për to. SDU është një palë e atyre që jetojnë nga puna, dija, angazhimi dhe jo nga ata që jetojnë nga shfrytëzimi i padrejtë i punës, njohurive dhe angazhimit të të tjerëve.

SDU është një parti e njerëzve të ndershëm, punëtorë në kuptimin më të gjerë demokratik, një parti e të rinjve krijues, një parti e poetësh dhe artistësh, një parti e avokatëve dhe mjekëve tanë, një parti e një sipërmarrësi të përgjegjshëm, një intelektual, një shtëpiake, një person që punon në sektorin e përdorshmërisë, një parti e arsimtarëve të fëmijëve tanë, etj. ahengje e partisë së shtypur, më të dobët, të pambrojtur, të fermerëve, bagëtive, mjedër …

Një parti e popullit tonë në diasporë, idetë dhe mbështetja e tyre.

SDU do të mbrojë drejtësinë sociale dhe një shoqëri më humane me mundësi dhe mundësi të barabarta për të gjithë, me përfshirjen e njerëzve të arsyeshëm, të ndershëm dhe punëtorë. Ne do ta përqendrojmë energjinë tonë në përkujdesjen ndaj të papunëve, rritjen e përfshirjes së të rinjve në sektorin publik, për një status më të dinjitetshëm të klasës së mesme, një status më të barabartë për gratë dhe pjesëmarrjen e grupeve të margjinalizuara dhe të prekshme në procesin e vendimmarrjes.

Partia jonë (SDU) do të punojë fuqishëm për lirinë e shprehjes dhe vendosmërisë kombëtare si një parvojë e patjetërsueshme e çdo qytetari dhe çdo anëtari të bashkësive kombëtare. Ne do të përpiqemi për afirmimin e thesareve kulturore dhe të tjera kombëtare të boshnjakëve tanë dhe të gjitha bashkësive të tjera etnike, ushqimin e veçorive kombëtare, gjuhëve dhe shkrimeve, mbrojtjen e origjinalitetit, si dhe format demokratike të përhapjes kulturore dhe të tjera pa sundim.

SDU është një parti moderne që ofron një alternative të sfidave sociale, ekonomike, kulturore dhe të tjera në një mënyrë bashkëkohore. Vlerat tona thelbësore janë barazia, solidariteti dhe liria. Themeli dhe vena e prizave të partisë sonë të re janë anëtarë të motivuar në mënyrë aktive, energjinë e tyre, idetë, planet …

Për shkak të të gjithë atyre dhe të gjitha më lart, jam i sigurt që kemi marrë vendimin e duhur. Energjia dhe entuziazmi i jashtëzakonshëm i të gjithë atyre që dhanë mbështetjen e tyre na bindën edhe më tej se ne ishim në rrugën e duhur dhe na nxiti më tej të jemi pozitivë dhe të luftojmë për ruajtjen dhe aktivizimin e vlerave të vërteta social demokratike.

Duda Balje, deputete e Kuvendit të Kosovës